Jag, Eva är en 54-årig kvinna, gift och med två vuxna barn, som har mångårig erfarenhet av hundar och hästar, både som ägare och uppfödare.

Hundar har varit mitt sällskap sedan 1986 då min första Old English Sheepdog kom till mig. Och sedan dess har det alltid funnits hund i mitt liv och och gör så även idag genom tre stycken Coton de Tulear och en Afghan hund.

I mitt intresse för hundar så har både lydnad och utställning varit en stor del och jag har fortsatt med utställning då jag skaffade "Cottar" för sex år sedan.

Övriga raser jag har erfarenhet från förutom OES och Cottar, är även Dobermann, Staffordshire bullterrier, Pyrenehund, Schäfer, Bayersk viltspårhund, Jack Russell bland annat. Så vanan från olika raser och deras mentalitet finns hos mig även om det till slut ändå är den enskilde hundens individ som avgör dess karaktär och beteende.

Häst har också varit mitt intresse sedan barnsben, och den första egna köptes 1979. Jag har haft två avkommor i egen regi, födda -89  och -94 som jag på hand fött upp och ridit in. Men är numer medryttare tre dagar i veckan på ett halvblod.

Genom mitt djurintresse så har jag kommit i kontakt med olika djurskyddsföreningar, vilket medfört att jag har ett stort engagemang  inom djurskyddsarbete. Jag har suttit i styrelsen i Djurskyddet Sverige samt Djurhemsföreningen Sverige. I de uppdragen har jag haft möjligheten att utbilda mig inom djurskydd, bland annat genomgått fem poängs kurs i djurskydd i Skara.

I mitt yrkesverksamma liv så har jag arbetat som undersköterska inom både sjukhusvård och äldreomsorg sedan 1980.Jag har erfarenhet som ordförande, sekreterare, kasssör samt med valberednings arbete i olika hund- och djurskyddsföreningar.